Privacy- en cookiebeleid

Wie zijn we

Tafeltennisclub Zandvoorde VZW
Zetel te Boterbloemstraat 29
8400 Oostende

BTW: BE 0443.571.793

Ons website-adres is: https://www.ttczandvoorde.be.

Intentieverklaring

TTC Zandvoorde hecht veel belang aan de privacy en jullie persoonlijke gegevens. Wij willen hierin ook open zijn met de bezoekers van onze website en van onze lezen. Wij zullen uw gegevens dan ook nooit met derden delen zonder reden en al zeker niet om commerciële redenen.
Deze zullen enkel gebruikt worden voor de hierna beschreven redenen.

Bij aanpassingen aan de website, wetgeving of naar aanleiding van feedback kunnen er wijzigingen gebeuren aan de privacyverklaring. Wij adviseren u dan ook om deze regelmatig te bekijken.

De bescherming van uw persoonsgegevens gebeurt conform de Belgische wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens, zoals gewijzigde door de Wet van 11 december 1998 die de Europese Richtlijn 95/46/EG van 24 oktober 1995 implementeert

Welke persoonlijke gegevens we verzamelen en waarom we die verzamelen

Persoonsgegevens

Van de leden wordt naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, woonplaats, geboortedatum en geslacht bewaard. Deze gegevens zijn noodzakelijk voor de ledenlijst, verzekering, subsidieaanvragen en inschrijvingen.

Voor de minderjarigen wordt een e-mailadres van de ouders gevraagd.

Uw naam kan ook op de site geplaatst worden om de ledenlijst weer te geven.

Van de personen die zich opgeven als vrijwilliger wordt het rijksregister gebruikt om in te schrijven in het vrijwilligersregister.

Van het bestuur wordt het rijksregisternummer gebruikt voor de statuten.

Een bankrekeningnummer kan gevraagd worden om kosten aan vrijwilligers te vergoeden.

Via e-mail kan u op de hoogte gehouden worden van de activiteiten, wedstrijden, toernooien en andere zaken die met de werking van TTC Zandvoorde te maken hebben. Indien u geen e-mails wenst te ontvangen kan u dit laten weten.

Verzekering

Alle clubleden zijn verzekerd tijdens de activiteiten voor rekening van de club. Jaarlijks worden uw gegevens via een formulier doorgegeven aan de VTTL.

TTC Zandvoorde is ook verzekerd bij Ethias. Ook hiervoor dienen uw gegevens doorgestuurd te worden om u adequaat te kunnen verzekeren.

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Wij willen je er ook attent op maken dat als u reageert op bepaalde berichten, deze informatie door andere bezoekers aan de website kan gezien worden.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Tijdens trainingen, wedstrijden, toernooien of andere activiteiten door de club georganiseerd kunnen foto’s en/of filmpjes gemaakt worden. Deze kunnen zowel op de website als op de besloten Facebookpagina geplaatst worden.

Indien u bezwaren heeft tegen het plaatsen van foto’s en/of filmpjes op onze website kan u ons hiervan op de hoogte brengen.

Contactformulieren

De gegevens die u ingeeft in het contactformulier kunnen voor altijd bewaard blijven. De gegevens die we daar vragen, vragen wij enkel om u te kunnen contacteren naar aanleiding van uw vraag.

Cookies

Cookies zijn bestanden die lokaal op je toestel worden opgeslagen zodat de website je herkent als je de website terug bezoekt en zo bepaalde zaken onthoudt. Deze worden door de website voor een maand bewaard.

Er bestaan First Party Cookies en Third Party Cookies. De First Party Cookies worden door de website zelf geplaatst en zijn bedoeld om bepaalde gegevens te onthouden en de website goed te laten verlopen. Third Party Cookies worden door een andere domeinnaam op de website geplaatst om een betere gebruikservaring te geven.

Deze Cookies kunnen essentiële cookies, functionele cookies, analytische cookies of marketing cookies zijn. De essentiële cookies zijn cookies die noodzakelijk zijn om de website te laten draaien. De functionele cookies houden je keuzes en voorkeuren voor een website bij. De analytische cookies verzamelen gegevens over het surfgedrag van de bezoeker en de prestaties van de website. De marketing cookies worden gebruikt om je surfervaring op het internet persoonlijker te maken.

Je kan de instellingen voor cookies van je browser ook aanpassen:

  1. Mozilla Firefox
  2. Google Chrome
  3. Internet Explorer
  4. Edge

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je een account hebt en je logt in op deze site, slaan we een tijdelijke cookie op om te bepalen of jouw browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd. Cookies voor de website zijn één maand geldig. Hieronder staat de standaard levensduur van de verschillende cookies die je op de website kan terug vinden.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

De volgende cookies worden gebruikt op de website:

First party cookies:

  1. PHPSESSID ( essentiële cookie)
    • Levensduur: sessie
    • Laat communicatie toe tussen webserver en browser en slaat tijdelijk informatie van je sessie op.

Third party cookies:

  1. MySession
  2. _gat ( Google Analytische Cookie)
    • Beperken van data op website met veel verkeer.
    • Levensduur: 10 minuten
  3. _gid ( Google Analytische Cookie)
    • Opslaan en bewaren van unieke waarde per bezochte pagina.
  4. _ga ( Google Analytische Cookie)
    • Gebruikt om verschillende unieke gebruikers te onderscheiden door een willekeurig nummer toe te wijzen. Gebruikt om gegevens over het bezoek te verzamelen.
    • Levensduur: 2 jaar
  5. _cfduid (Essentiële Cookie)
    • Individuele clients identificeren achter een gedeeld IP-adres en beveiliginginstellingen toepassen per client.
    • Levensduur: 1 jaar
  6. NID ( Martketing Cookie )
    • Om aangepaste advertenties zien op Google-websites op basis van recente zoekopdrachten en eerdere interacties.
    • Levensduur: 6 maand

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Het is dan ook aangeraden om de privacyverklaring van de betrokken website ook door te nemen.

Analytics

Om de website te evalueren verzamelen wij ook bepaalde statistieken naar het gebruik van de website.

Hierdoor kan informatie verzameld worden zoals uw IP-adres, browser, domeinnamen, toegangstijd en website adressen. Deze gegevens zullen enkel gebruikt worden om de website te evalueren en eventueel aan te passen om uw bezoek aan de website zo aangenaam mogelijk te maken.

Met wie we jouw data delen

Verzekeringsmaatschappij in het kader van de verzekering waarvan alle clubleden genieten.

VTTL in het kader van de aansluiting en verzekering.

Deze gegevens moeten overgemaakt worden om lid te kunnen worden van TTC Zandvoorde.

Op politiebevel kunnen wij ook verplicht worden gegevens over te maken aan de politie.

Hoe lang we jouw data bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Indien u uw lidmaatschap beëindigd zullen uw gegevens tot maximaal 3 jaar bewaard worden na de beëindiging van uw lidmaatschap behalve in die zaken waarbij wij wettelijk verplicht zijn uw gegevens langer te bewaren.

Welke rechten je hebt over je data

De Algemene Gegevensverordening kent u verschillende rechten toe.

Je moet vooreerst ingelicht worden over het feit dat er persoonlijke gegevens verwerkt worden en met welk doel. Je hebt recht op inzage van de verzamelde en verwerkte gegevens.

Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben verwijderen ( o.a. als de persoonsgegevens niet langer noodzakelijk zijn voor de vooropgestelde doeleinden, de persoon zijn toestemming intrekt, de persoon bezwaar maakt tegen de verwerken of als de verwerking onrechtmatig is). Je kan ook een aanpassing van uw gegevens vragen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligingsdoeleinden.

Er is een recht op beperking van de gegevens dat inhoudt dat persoonsgegevens tijdelijk niet meer verwerkt of gewijzigd mogen worden. Dit moet duidelijk in het bestand aangegeven zijn zodat dit ook duidelijk is voor de ontvangen van de persoonsgegevens. Als deze beperking wordt opgeheven moet de betrokkene hiervan op de hoogte gebracht worden.

De persoon heeft ook het recht om zijn gegevens te verkrijgen in een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm en deze gegevens kan overdragen zonder te worden gehinderd behalve wanneer dit de rechten en vrijheden van anderen zou belemmeren. Deze overdraagbaarheid is van toepassing op de door de persoon zelf verstrekte gegevens.

Een persoon kan ook bezwaar tegen de verwerking inroepen als voldaan is aan de eisen opgenomen in de Algemene Gegevensverordening. Hierop worden de persoonsgegevens niet verder verwerkt tenzij er dwingende gerechtvaardigde gronden zijn.

Als je problemen ondervindt bij de uitoefening van je privacyrechten kan je een klacht indienden bij de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer. Zij zullen proberen om te bemiddelen en zo tot een oplossing te komen. Als zij een misdrijf vaststellen zullen zij dit aangeven bij de bevoegde Procureur des Konings.

U kan ook zelf klacht indienen bij de bevoegde Procureur des Konings en bij de de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg.

Waar we jouw data naartoe sturen

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden.